Skidor

Skidor är en populär vintersport och den är lätt för att all ta del av. Under vinterhalvåret är det tour de SKI och det är lätt att ta del av denna sport. Det visas nämligen på tv vilket gör att du som tycker om skidor kommer kunna se det. I år var det både Tour de SKI och efter det var det VM i längdskidor, Alpina VM och till slut skidskytte VM. Detta gjorde att det blev väldigt mycket skidor under några månader. Perfekt för den som verkligen älskar skidor.

Var kan du se skidor?

Om du inte har en tv behöver du inte vara ledsen för det. Många har mobiltelefoner idag som gör att vi ändå kan se allt som går på tv. Har du missat ett lopp så kan du se det i efterhand också. Skulle du däremot själv vilja träna och åka skidor för att en dag vara med på en tävling, går det bra. Nu kanske du tänker att hur ska du öva om du inte bor på ett ställe där det finns snö. Då kan du vara lugn. Det finns nämligen rullskidor som du kan öva på sommaren och då det är torrväder. Ett lopp som du kan satsa på att kunna vara med i är Vasaloppet. Detta är ett skidlopp för alla och det är bara för dig att öva tills du känner dig duktig nog.

Om du däremot vill vara mer påläst om denna sport kan du köpa eller låna böcker som handlar om just skidor och reglerna kring sporten på biblioteken. I år var VM i Sverige vilket gjorde att många kunde åka och se detta live. Om du är ett riktigt stort fan av denna sport kan du åka till närliggande länder för att titta på dina favoriter när de åker. Men du kan också göra det hela till en familjer semester kan åka till andra länder där VM och andra tävlingar hålls.