Hockey

Alla sporter är idag lätta att hitta på tv och det gäller också hockey. Alla sporter har VM, SM, EM och under de perioderna sänds matcher på tv varje dag. Det gäller både sportkanalerna, SVT och TV4. Innan dessa event börjar står det oftast i tidningen eller visas reklam på tv med datum och tid när mästerskapen börjar. Detta gör att du som åskådare får den information som du behöver för att inte missa någon match. Skulle du bestämma dig att du vill börja följa hockey men känner att du inte vet någonting om sporten, kan du gå in på Youtube och se klipp från matcher. Du kan köpa/låna böcker om sporten för att lära dig om regler och domarnas olika tecken.

Det du också kan göra är att gå på matcher som spelas i en ishall nära dig. Det behöver inte vara en landslagsmatch utan det kan vara en match som lokala lag spelar. Dessa är öppna för alla men ibland kan du behöva betala inträde. Sporten är alltid samma även om de spelas av knattar, juniorer eller elitmästare, vilket gör att du ändå lär dig spelets regler vilken match du väljer.

Om du vill börja spela själv

Ifall du är intresserad av att börja spela hockey själv kan du höra av dig till närmaste hockeyklubb och höra med dem hur du ska gå vidare. Du ska däremot tänka på att du behöver kunna åka skidskor. Kan du inte göra detta, bör du först börja öva dig på det. Ishallar runt om i landet har öppet för skridskoåkning speciella tider på dygnet. Det gäller bara att ta reda på vilka tider. Ett annat tips är att införskaffa rullskridskor och öva upp balansen. När du känner dig tillräckligt bra, kan du börja i någon hockeyklubb för att börja träna och senare delta i matcher, om du är tillräckligt bra.