Amerikansk fotboll

Den amerikanska fotbollen skapades år 1869 och såg inte alls ut som den gör det idag, utan liknade istället dagens fotboll. Den amerikanska fotbollen är mer populär I USA än i Sverige. Trots detta sänds matcher på tv i Sverige och super bowl söndag visas här varje år, vilket gör att du kan få tillgång till alla matcher.

Amerikanska fotboll spelas idag med en avlång boll. Det finns inga mål som du ska träffa utan spelarna ska springa från en sida av planen till den andra för att göra en touch down. Om du inte vill flytta till USA för att följa sporten där och kanske spela, kan du alltid spela i Sverige.

Eftersom många har en digitalbox med ett stort kanalutbud, finns det en stor chans att du har en kanal som visar amerikansk fotboll. Som åskådare kan du inte alltid åka till platsen matcherna spelas. Men du kan alltid se en match på YouTube eller på tv. För dig som inte spelar själv kan du alltid försöka läsa på allt som du hittar som har med sporten att göra. Detta kanske inspirerar dig till att faktiskt bli mer intresserad och vilja prova på sporten. Du ska däremot tänka på att sporten inte är lika populär i Sverige.

Om du vill spela själv

Då det inte är lika populärt med amerikansk fotboll här i Sverige så kanske du tänker att det inte kommer gå att spela här. Det kan du faktiskt göra, det finns några få klubbar som du kan spela amerikansk fotboll på. Du får leta på internet för att hitta den närmaste klubben där du bor. Du ska tänka på att alla klubbar har nybörjarkurser som kan vara gratis men de kan också kosta. Om du ska fortsätta att vara medlem efter detta kan de kosta dig en del.